Wat educavia voor ons betekende...

14 Dec 2020 | General

BEDANKT! 

Via deze weg willen we nog een laatste keer iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor Educavia doorheen de 3 jaar. Tijdens het project zijn heel wat nieuwe samenwerkingen en vriendschappen ontstaan. De verschillende initiatieven die genomen werden hebben geleid tot top evenementen. De promocampagnes hebben luchtvaarttechnologie en de MRO terug op de kaart gezet. Er is een unieke samenwerking ontstaan tussen de verschillende Vlaamse en Nederlandse partners. 

Wij kijken alvast terug op een geslaagd 3 jarig traject met veel succesvolle acties!
Dus bedankt! Want zonder uw hulp was dit niet mogelijk geweest.

Hieronder zijn enkele getuigenissen terug te vinden over Educavia... 

Veel leesplezier!


 

Luc Stultjens

Agoria - FLAG

Educavia, het driejarig Interreg project loopt af. We kunnen er niet genoeg de nadruk op leggen dat dit derde jaar, het jaar is dat alles voor iedereen veranderde. Ondanks deze situatie heeft het Educavia TEAM alles uit de kast gehaald om het project toch nog te doen slagen.

Daarom wil ik eerst en vooral de huidige- en vroegere medewerkers binnen het project van harte danken voor hun grote motivatie en onafgebroken inzet.

Ook onze Nederlandse collega’s van de NAG ofwel de Netherlands Aerospace Group wil ik danken voor hun inbreng om dit project te laten slagen. Dankjewel Frank en dankjewel aan jouw Team.

De bijdragen- en betrokkenheid van de scholen en bedrijven waren een grote meerwaarde voor het project. Ik wil niet graag iemand vergeten maar wil toch zeker het VLOC, Vives, AMT&S, Aviato en ZAVO als project partners vernoemen maar ook Petrus Paulus West en het Stedelijk Lyceum waren betrokken in het project. Héél graag zou ik ook alle bedrijven vermelden maar deze lijst is zo uitgebreid dat dit een onbegonnen werk is. Ook aan jullie een welgemeend dankjewel!

Dit project was nooit mogelijk geweest zonder de inbreng van de overheidsinstanties die het Educavia project gesteund hebben namelijk; de Provincie Noord-Brabant uit Nederland, onze provincies West-Vlaanderen en Vlaams Brabant, het Ministerie Economische Zaken, de Provinciale Ontwikkeling ’s Maatschappij (POM) en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Tot slot, willen wij Interreg bedanken, Interreg die dit mooie initiatief mogelijk gemaakt heeft. Hun steun en begeleiding waren van onschatbare waarde om het project te doen slagen. Het hele Educavia Team en alle betrokkenen danken jullie hiervoor.

Ook wil ik zowel uit eigen naam en uit naam van Agoria-FLAG jullie feliciteren met de resultaten en bedanken dat ik hiervan deel mocht uitmaken.

Tot slot wens ik iedereen een veilig en hoopvol eindejaar, een mooie Kerst en een gelukkig 2021.

 


Stéphanie Adriaensen

FLYINGGROUP

EDUCAVIA, een bron van energie voor de MRO-sector.

Dankzij de projecten kregen we niet enkel meer naambekendheid maar er ook nog een aantal goede stagiaires (ondertussen zelfs vast in dienst) bovenop. Voor de start van het project was FLYINGGROUP een kleine minder bekende speler in de MRO-sector, maar dankzij de beurzen en netwerkevenementen kregen we de juiste personen tot bij ons getrokken.

Bedankt voor de fijne jaren en we kijken uit naar de toekomst!

 


 

Chris Geijtenbeek

Koninklijke Marine

Binnen het project Educavia heeft de Koninklijke Marine deelgenomen aan diverse activiteiten. Onder andere activiteiten als Aerojobs en de Klankbordmeeting in Nederland.

Chris Geijtenbeek vertelt: “Ook binnen de Koninklijke Marine kampen we met grote personeelstekorten binnen het vliegtuigonderhoud. Dat was voor mij de voornaamste reden om deel te nemen aan bijv. de klankbordmeeting. Ik heb daarbij een aantal belangrijke contacten opgedaan en ik heb veel geleerd van wet en regelgeving!”

Educavia heeft als doel om bedrijven verder te helpen met studenten en onderwijs in contact te komen. Chris: “Aerojobs was zeer leuk en waardevol voor wat betreft het contact met de doelgroep.”

Ondanks dat Corona in 2020 het niet toeliet om face-to-face events te organiseren, zijn alle andere activiteiten wel dankbaar ontvangen.

Chris: “Ik wil jullie vanuit de Koninklijke Marine hartelijk danken voor alles dat jullie hebben georganiseerd. Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren.”

 


EUROAVIA

Educavia is opgericht in hetzelfde jaar toen wij, als bestuur, zijn gestart in de opleiding ‘luchtvaarttechnologie’. Na 3 heel mooie jaren wordt dit project nu afgesloten en zijn wij, EUROAVIA in haar geheel, ontzettend dankbaar aan Educavia als partner aan ons zijde te hebben gehad.

 

Eén van onze mooiste samenwerkingen was toch wel Aerojobs die plaats vond in 2019. Hierdoor kregen wij enorme kansen om te kunnen spreken met tientallen bedrijven, als individu en als groep over onze toekomst. We kregen de kansen binnen onze opleiding en om contacten te leggen voor onze vereniging. Dankzij dit evenement kregen we een prachtig artikel in RateOne voor sponsoring en mogelijkheden om nieuwe bezoeken te regelen voor onze leden. Deze dag zullen wij en onze leden niet snel vergeten.

Op het Educavia Event werd het bestuur uitgenodigd. Hierbij stond de verbondenheid tussen de MRO-sector en het onderwijs centraal en de aanwezigen uit beide werelden maakten van de gelegenheid gebruik om met elkaar in dialoog te gaan. Opnieuw een groot succes, waarbij beide partijen enorm baat bij hadden. Er werden vragen gesteld aan de aanwezigen en de antwoorden die werden gegeven, werden meteen besproken door de 5 panelleden. Eén van deze panelleden was een lid van ons bestuur.

Stagebeurs in Zaventem gaf ons de kans om te gaan speeddaten met verschillende bedrijven zodat wij als studenten de gezichten achter de MRO-sector te leren kennen. We kregen de kans om de werking van het bedrijf te leren kennen en hierbij misschien een stageplaats of zelf een toekomstige werkplek te bemachtigen.

Passie voor luchtvaart was wederom een fantastisch evenement waarbij wij konden deelnemen. In samenwerking met uiteraard het VLOC en de Noordzee Vliegclub. Leden, studenten en andere aanwezigen kregen de kans om een helikoptervlucht met de Agusta te winnen op de basis van Bevekom. Andere aanwezigen kregen daarbij de kans om een uitgebreide rondleiding te krijgen op deze vliegbasis en unieke inzichten. Een dag om zeker niet te vergeten!

 

Tot slot wordt de komende 20 jaar een verdubbeling van luchtvaartactiviteiten verwacht, met als gevolg een groot tekort aan luchtvaarttechnici. Er is een snelle technische evolutie binnen de luchtvaartsector, waarbij innovatieve technologieën worden ingezet. Educavia heeft het verschil gemaakt in de luchtvaartsector en hopelijk was dit nog maar het begin om onze sector verder te kunnen promoten.