Aerojobs goes Viral.

28 Oct 2020 | Event

Op donderdag 22 oktober bracht Educavia opnieuw studenten en werkzoekenden met een opleiding Vliegtuigtechniek samen met gespecialiseerde MRO-bedrijven (Maintenance Repair & Overhaul) uit Vlaanderen en Brussel op Aerojobs, dé jobbeurs voor vliegtuigtechniek. Deze editie van de jobbeurs was echter uniek want Educavia organiseerde voor het eerst een online jobbeurs. Rekening houdend met de huidige situatie waarin de luchtvaartsector zich bevindt kan met zo’n 130 geregistreerde bezoekers en 8 standhouders gesproken worden van een succes.
 
Interactieve beurs
Om de beurs interactief en leerrijk te maken voor de studenten en werkzoekenden, organiseert het Educavia partnerschap tijdens Aerojobs ook een infosessie over wat Aviato kan betekenen voor werkzoekenden binnen de MRO-sector.
Tijdens de beurs hadden bezoekers de kans om de standen te ontdekken zoals op een fysieke beurs. Elke standhouder kon een bedrijfsfilmpje en logo uploaden samen met een woordje uitleg over hun bedrijf. Daarnaast was er ook de mogelijkheid enkele documenten zoals vacatures of brochures te koppelen aan hun stand. Bezoekers hadden daarnaast de mogelijkheid een chatbericht te sturen naar standhouders of een face-to-face meeting in te plannen via het platform. Op deze manier is toch aan iedereen de kans gegeven kennis te maken zoals dat op een fysieke beurs zou gebeuren.
 
Enkele cijfers…
Aerojobs werd tijdens het Educavia Project reeds twee maal georganiseerd in het VLOC. Wegens de Coronacrisis werd de derde editie, die in maart zou doorgaan, uitgesteld. Om toch de studenten de kans te geven kennis te maken met verschillende bedrijven binnen de MRO sector werd er gekozen om de Job & stagebeurs samen te organiseren. Met 135 geregistreerde bezoekers, 8 standhouders en 1 live keynote speaker, kunnen we ondanks de huidige crisis toch van een geslaagd event spreken. Zo’n 90 mensen hebben de live sessie bijgewoond. Er was een grote interactie met de deelnemers wat ook door Aviato in dank werd afgenomen. In totaal werd er zo’n 205 keer contact gemaakt tussen bezoekers en standhouders. Er werden 12 face to face meetings geboekt op de jobbeurs.
 
Internationale samenwerking
Aerojobs wordt georganiseerd door het partnerschap binnen het Europees Interreg project “Educavia – Education for Aviation”. Dit Vlaams-Nederlands partnerschap ondersteunt innovatieve en uniforme opleidingen voor de luchtvaarttechnici van de toekomst. Een doelstelling binnen het Educavia-project is het verhogen en ondersteunen van de instroom van studenten en werkzoekende vliegtuigtechnici naar jobs in de MRO-sector. Aerojobs wordt dan ook enkel opengesteld voor studenten uit de opleidingen Vliegtuigtechnieken en werkzoekenden met de  opleidingen. Alle drie de Vlaams secundaire scholen Petrus & Paulus Campus West (Oostende), ZAVO (Zaventem) en het Stedelijk Lyceum (Antwerpen) doen mee aan de beurs met hun studenten Vliegtuigtechniek. Vanuit het hoger onderwijs mogen we rekenen op heel wat studenten vanuit Hogeschool VIVES. Ook het volwassenonderwijs van de VDAB was aanwezig met hun studenten uit de opleiding Aspirant Vliegtuigonderhoudstechnicus.