Vliegtuigtechniek in the spotlights!

09 Sep 2020 | Community

Promo voor de opleiding Vliegtuigtechniek

Tijdens de paasvakantie 2020 gingen we van start met een heuse onlinecampagne om de bekendheid van luchtvaartopleidingen bij het brede publiek te vergroten. Bijzondere aandacht ging hierbij uit naar de promotie van de richting Vliegtuigtechniek in het secundair onderwijs en het MBO.
 
Tijdens deze campagne zetten we in op de social media- kanalen Facebook, Instagram en Snapchat om onze boodschap te verspreiden. Via leuke en aantrekkelijke beelden hebben we jongeren tussen 12 en 15 jaar proberen warm te maken voor de opleiding Vliegtuigtechniek. Om onze campagne visuele kracht bij te zetten richting het brede publiek reed tijdens de zomermaanden aan de kust een tram rond met onderstaand campagnebeeld. 

Een campagne met effect

Tijdens de campagne werd zowel in Vlaanderen als Nederland online promotie gevoerd. Onze advertenties werden op social media in totaal 811.261 keer weergegeven. Voor Nederland zijn dat 232.726 weergaves en voor Vlaanderen 578.535. De advertenties op Facebook en Instagram hadden een bereik van 108.716 mensen. Om ons doelpubliek de nodige informatie te geven kon er ook doorgeklikt worden naar de website www.readyfortakeoff.be. Dit werd tijdens de campagne in totaal ruim 8000 keer gedaan.

Het eerste deel van deze campagne is hiermee ten einde gekomen. Uiteraard staan er nog meer acties op de planning. Zo zal in het najaar op Brussels Airport/  Zaventem een gelijkaardig campagnebeeld verschijnen in het straatbeeld, door het bestickeren van de Lijn-bussen, naar analogie met de kusttram. Ook in Nederland wordt een mooi actieplan uitgewerkt dat moet helpen om de instroom in de opleidingen verder te verhogen.