Educavia Goes International: MRO Europe London

31 Oct 2019 | Event

MRO Europe: studenten, innovatie en netwerken

 

Op 17 oktober 2019 bezochten vier Vlaamse en vier Nederlandse studenten uit de opleiding vliegtuigtechniek de beurs MRO Europe in Londen.  

Via een korte schrijfopdracht, waarin de studenten een jury moesten overtuigen waarom precies zij op MRO Europe aanwezig moesten zijn, konden de studenten geselecteerd worden om mee te gaan naar Londen. In het kader van het Educavia project, een project dat gefinancierd wordt door het EU-programma INTERREG, stelde het NAG een programma op voor de groep scholieren. Een van de doelstellingen van Educavia is immers om de industrie, de studenten en de onderwijsinstellingen dichter bij elkaar te brengen.

 

Over het evenement

We startten de dag met een Aerospace Tour vanuit het Holland Pavilioen. De studenten bezochten een aantal grote spelers in de luchtvaartwereld zoals Boeing, Fokker techniek, Qualitair, specto, enz… en kregen telkens een korte bedrijfspresentatie. Er werd gesproken over stages en mogelijke jobs in de toekomst en de studenten kregen de kans om alle mogelijke vragen te stellen. Bij Qualitair gaf Operations Manager Helene de Wolf de studenten heel wat tips & tricks mee over solliciteren in de luchtvaartsector. Ook de CV’s van de studenten werden geanalyseerd en verbeterd en zo werden deze volledig ‘futureproof’ gemaakt.


Na de lunchpauze was het tijd om de beurs op eigen houtje te verkennen. De studenten kwamen goed voorbereid en wisten meteen welke bedrijven ze een bezoekje wilden brengen. Contacten werden gelegd, informatie werd uitgewisseld, goodies werden verzameld en zowel de studenten als de bedrijven waren zeer tevreden. We kunnen dus zeker terugblikken op een geslaagde dag!

De hele dag op MRO Europe werd gevolgd door onze videograaf Dennis en zo werden o.a. de bezoeken aan de verschillende bedrijven gefilmd en werden er interviews afgenomen met de studenten en verschillende mensen uit de luchtvaartsector. Deze video's zullen binnenkort te zien zijn via de kanalen van Educavia en het NAG.

 

Getuigenis van de leerling:

"Luchtvaart is iets globaal, en dankzij Educavia kregen wij de kans om van dit wereldwijde web te proeven. We ondervonden dat elke factor in de luchtvaart belangrijk is en dat techniek nog zoveel mooier is dan het klinkt. MRO Londen was een openbaring! Er is zo veel luchtvaart aanwezig in de moderne wereld en wij kregen de kans om een aantal bedrijven uit de sector wat beter te leren kennen. Zonder Educavia en het NAG was ik wellicht met iets anders bezig dan nu mijn nieuwe contacten aan te schrijven in mijn beste Engels. Misschien voor een stageplaats, misschien zelfs voor een job maar wat zeker is; er is een mooie toekomst in de luchtvaart en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken!”

Bekijk hier de serie over het bezoek aan MRO Europe!

De mooiste sector om... een beurs te bezoeken!
https://www.youtube.com/watch?v=5x0sQ0aRllQ&t=

De mooiste sector om... in te werken!
https://www.youtube.com/watch?v=513sycXErBo

De mooiste sector om... te innoveren!
https://www.youtube.com/watch?v=VDPFpkKI55M

De mooiste sector om... in te leren​​​​​​​!
https://www.youtube.com/watch?v=pTAiW3IWMJY