Stagebeurs Educavia

23 Oct 2019 | Event

Op donderdag 24 oktober bouwde Educavia opnieuw de brug tussen het onderwijs en de MRO-sector (Maintenance Repair & Overhaul), deze keer aan de hand van een stagebeurs die georganiseerd werd bij projectpartner en secundaire school ZAVO. Het concept van deze beurs? “Ga op speeddate met jouw favoriete MRO-bedrijf en beleef volgend jaar de stage uit je dromen!”. De aanwezige studenten kregen de kans om op speeddate te gaan met enkele van de aanwezige bedrijven en tussen de gesprekken door kregen zij de mogelijkheid om de stagebeurs te bezoeken.

Educavia wil studenten vliegtuigtechniek begeleiden in hun zoektocht naar een stageplaats die aansluit bij hun interesses en passie. Zowel de studenten als de bedrijven ervaren de positieve gevolgen wanneer een student gemotiveerd is tijdens zijn/haar stageperiode. De student kan er mooie carrièrekansen creëren en het bedrijf kan er een gemotiveerde werkkracht bij winnen na afloop van de stageperiode. De juiste student bij het juiste bedrijf plaatsen voor de start van een stageperiode is dus van groot belang. Met deze gedachtegang in het achterhoofd steekt Educavia graag een handje toe bij het vinden van de juiste match.


Eerste succeseditie
Het Vlaams-Nederlandse project Educavia organiseerde al enkele jobbeurzen, specifiek gericht op de luchtvaart technische sector. Naast deze beurzen werden ook verschillende netwerkevents en klankbordmeetings georganiseerd voor deze doelgroep. Op deze eerste editie van de stagebeurs waren een 70-tal studenten aanwezig. Alle drie de Vlaams secundaire scholen Petrus & Paulus Campus West (Oostende), ZAVO (Zaventem) en het Stedelijk Lyceum (Antwerpen) namen deel aan de beurs met hun studenten vliegtuigtechniek. Vanuit het hoger onderwijs mochten we rekenen op een behoorlijk aantal studenten van de Hogeschool VIVES. Alle aanwezige studenten kregen de kans op gesprek te gaan bij enkele van de 8 aanwezige bedrijven; Brussels Airlines, Defensie, Execujet MRO Services, FLYINGGROUP, Lufthansa Technik, Sabena Aerospace, Tec4Jets en X-Airservices; die ook aanwezig waren met een uitgebreide infostand op de beurs.

Internationale samenwerking
De stagebeurs werd georganiseerd door het partnerschap binnen het Europees Interreg project “Educavia – Education for Aviation”. Dit Vlaams-Nederlands partnerschap ondersteunt innovatieve en uniforme opleidingen voor de luchtvaarttechnici van de toekomst.
Een doelstelling binnen het Educavia-project is het verhogen van de instroom in het onderwijs en het ondersteunen van vliegtuigtechnici bij het zoeken naar jobs in de MRO-sector. De beurs werd dan ook enkel opengesteld voor studenten uit de opleiding Vliegtuigtechnieken.

Praktisch - contactgegevens
Adres VLOC: Nieuwpoortsesteenweg 945C, 8400 Oostende

Websites: www.vloc.eu & www.educavia.eu
Contactpersonen:

Communicatie: Lieselot Watty - +32 471 08 88 13 - lieselot.watty@vloc.eu

Promotie & events: Rani Van Landeghem - +32 495 88 15 59 - rani.vanlandeghem@vloc.eu

 

Volledig Fotoverslag: https://www.facebook.com/pg/EducaviaInterreg/photos/?tab=album&album_id=785934798506829

Educavia komen tot stand dankzij de financiële steun van volgende overheden: het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), Provincie Noord-Brabant (NL), het Ministerie voor Economische Zaken en Klimaat (NL), Provincie Vlaams-Brabant en Provincie West-Vlaanderen.