Een blik op jouw toekomst: de VIVES openlesdag 2019

14 May 2019 | General

Op woensdag 8 mei 2019 waren een 30-tal laatstejaars secundair onderwijs ingeschreven voor een bezoek aan VIVES Luchtvaart.  Allen konden de sfeer opsnuiven op onze VLOC luchtvaartcampus in Oostende. Je ontdekte er hoe het voelt om een les mee te volgen in het hoger onderwijs en hoe het dagelijkse leven op campus eruit ziet.

De studenten maakten kennis met de techniek van de luchtvaart, konden eens vliegen met een Virtual Reality zweefsimulator* en stapten de klassen lijnpiloot en luchtvaarttechnologie in. Er werd kennis gemaakt met de studentenvereniging EuroAvia Oostende en er werd een introductie gegeven in ons grensoverschrijdend Educavia project ism VLOC. Tenslotte werd de wereld van de onbemande luchtvaart getoond via de collega's van VIVES DroneLab.

Volgende opendeur van VIVES Luchtvaart is gepland op zaterdag 29 juni.


*De simulator werd in het afgelopen jaar gebouwd door studenten en docenten van de VIVES opleiding Luchtvaart. Studenten Luchtvaart kunnen in een cockpit van een zweefvliegtuig in virtuele realiteit (VR) zweefvliegen. Het laat toe dat de student in 360 graden, de realiteit van het vliegen benadert. Veel studenten en docenten hebben hun eerste stappen in de luchtvaart gezet door zweeflessen te volgen. Het vormt een ideale voorbereiding op een latere carrriere van bvb piloot. In Belgie zijn in dit verband vooral de Luchtkadetten gekend.

VIVES wil hiermee ook deze boeiende luchtsport aanmoedigen. Tegelijk vormt de simulator ook een hefboom om jongeren aan te moedigen om STEM opleidingen te kiezen. De vluchtsimulator werd geïnstalleerd in het VIVES vliegtuigsimulatie lab in het VLOC - Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum.

VIVES heeft in de loods van het VLOC, ook een Schleicher KA-8 zweeftoestel als educatief materiaal.

Infodag VIVES