AeroJobs: De jobbeurs voor luchtvaarttechniek

18 Mar 2019 | Event

Jobbeurs voor luchtvaarttechniek ‘Aerojobs’ verwacht opnieuw honderden studenten en werkzoekenden voor tweede editie in Oostende

Op maandag 25 maart brengt Educavia opnieuw honderden studenten en werkzoekenden met een opleiding Vliegtuigtechniek samen met gespecialiseerde MRO-bedrijven (Maintenance Repair & Overhaul) op Aerojobs, dé jobbeurs voor vliegtuigtechniek in het VLOC (Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum Oostende). Een blikvanger op de tweede editie van Aerojobs is de NH90 helikopter – de opvolger van de SeaKing – van Defensie. Daarnaast kunnen de aanwezigen terecht bij tal van activiteiten zoals een vragensessie met professionals en sollicitatietraining. Ook Oostends burgemeester Tommelein en schepen Verkeyn brengen een bezoek aan de beurs.


(foto: Eerste editie Aerojobs Vlaanderen vorig jaar 26 Maart 2018)

De krapte op de arbeidsmarkt laat zich sterk voelen in de luchtvaarttechnische sector. Om de groei in de luchtvaart en het uitstromende personeel op te kunnen vangen, zijn er in Europa in de komende twintig jaar zo’n 111.000 nieuwe technici nodig. De sector heeft dus nood aan jonge en frisse talenten met nieuwe ideeën. Ook de MRO-bedrijven merken op dat ze de afgelopen maanden hun zoektocht naar gekwalificeerde vliegtuigtechnici intensief hebben verhoogd. Daarom is het VLOC op maandag 25 maart ‘the place to be’ voor iedereen die op zoek is naar een job in de luchtvaarttechnische sector.

Tweede succeseditie

Het Vlaams-Nederlandse project Educavia organiseerde vorig jaar voor het eerst een jobbeurs specifiek voor de luchtvaarttechniek. “Tijdens de eerste editie van Aerojobs vorig jaar, waren er zo’n 250 bezoekers. Met nu al 200 voorinschrijvingen waaronder een 50-tal werkzoekenden via onze projectpartner Aviato, zullen we dit jaar op een nog hoger bezoekersaantal landen”, zegt Geert Keirens, afgevaardigd bestuurder van Educavia. Ook een twintigtal bedrijven zal aanwezig zijn met een stand op Aerojobs. Allen met vacatures en/of stageplaatsen specifiek voor gekwalificeerd personeel. Onder andere Sabena Aerospace, Brussels Airlines, Lufthansa Techniks, Tec4Jets maar ook Defensie en Politie zullen aanwezig zijn. Naast deze standhouders zijn ook verschillende andere luchtvaartgerelateerde bedrijven en vliegclubs aanwezig.


(foto: eerste editie Aerjobs NL 12/03/2019)

Extra activiteiten

Om de beurs interactief en leerrijk te maken voor de studenten en werkzoekenden, organiseert het Educavia partnerschap tijdens Aerojobs ook een sollicitatietraining, een infosessie van Aviato en in de namiddag Q&A sessies met luchtvaartprofessionals. Daarnaast zal ook de NH90 helikopter van Defensie te bewonderen zijn en lanceert het gespecialiseerde magazine Rate One haar nieuwste editie met Andrea Croonenberghs. In de namiddag brengen schepen Verkeyn en burgemeester Tommelein ook een bezoek aan Aerojobs.

Internationale samenwerking

Aerojobs wordt georganiseerd door het partnerschap binnen het Europees Interreg project “Educavia – Education for Aviation”. Dit Vlaams-Nederlands partnerschap ondersteunt innovatieve en uniforme opleidingen voor de luchtvaarttechnici van de toekomst.

Een doelstelling binnen het Educavia-project is het verhogen en ondersteunen van studenten en werkzoekende vliegtuigtechnici naar jobs in de MRO-sector. Aerojobs wordt dan ook enkel opengesteld voor studenten uit de opleidingen Vliegtuigtechnieken en werkzoekenden met de correcte opleidingen. Alle drie de Vlaams secundaire scholen Petrus & Paulus Campus West (Oostende), ZAVO (Zaventem), het Stedelijk Lyceum (Antwerpen) zullen aanwezig zijn met hun studenten Vliegtuigtechniek. Vanuit het hoger onderwijs mogen we rekenen op studenten vanuit Hogeschool VIVES, KU Leuven en VUB.

Eerste succes in Nederland

Vorige week vrijdag werd ook een eerste Nederlandse versie van Aerojobs georganiseerd. “Het was meteen een schot in de roos”, zegt Geert Keirens. “Er waren 16 standhouders, waaronder 3 Vlaamse bedrijven en meer dan 150 studenten en werkzoekenden. De eerste Nederlandse editie was dan ook zeer geslaagd.”

U bent als journalist van harte welkom op Aerojobs. Gelieve wel op voorhand uw aanwezigheid door te gevan aan Angélique Heynen, projectcoördinator Communicatie op 0470 70 62 55 of angelique.heynen@educavia.eu

Volledig fotoverslag: https://www.facebook.com/422006514899661/photos/?tab=album&album_id=644264572673853

Aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=5xDyFUk7yqE&t=108s

Praktisch

VLOC: Nieuwpoortsesteenweg 945C, 8400 Oostende

Schepen Verkeyn brengt een bezoek aan Aerojobs rond 13.30 uur. Burgemeester Tommelein komt tegen het einde van de beurs (15.30 – 16.00 uur).


Educavia & Aerojobs komen tot stand dankzij de financiële steun van volgende overheden: het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO), Provincie Noord-Brabant (NL), het Ministerie voor Economische Zaken en Klimaat (NL), Provincie Vlaams-Brabant en Provincie West-Vlaanderen.