ZAVO: Bezoek luchthaven Deurne

02 Oct 2018 | Community

Bezoek aan de luchthaven van Deurne door de zesdejaarsleerlingen van Zavo.

Bij wijze van inspiratiedag aan het begin van hun nieuwe schooljaar, brachten de leerlingen van het zesde jaar Vliegtuigtechnieken op 18 september een bezoek aan de luchthaven van Deurne. Onder begeleiding van hun klastitularis, de heer Soetewey, en de leerkracht elektriciteit, de heer Sterckx, werd een stevig dagprogramma doorlopen en uiteindelijk ook gevlogen.

De dag werd ingezet met een gegidst bezoek aan het Museum Stampe-Vertongen. De leerlingen kregen toelichting bij de diverse replica’s van oude vliegtuigen en hun luchtvaartpioniers, alsook luchtvaarttechnische uitleg over de V1 en V2, gebruikt in de tweede wereldoorlog. Ze werden meegenomen in de verhalen over waaghalzen als Jan Olieslagers, aanvankelijk een bekende motorrijder, en andere pioniers die mee een stuk rijke luchtvaartgeschiedenis hebben vormgegeven. Daarna namen ze een kijkje achter de schermen van de luchthaven, inclusief een bezoek aan de brandweerpost van Antwerp Airport.

Het bezoek aan Raymond’s Aircraft Restoration was een kennismaking met de restauratie van historische vliegtuigen. Als kers op de taart kregen ze op het einde van de dag een luchtdoop boven Antwerpen aangeboden door Jeugd & Luchtvaart .

Het was een geslaagde dag met nieuwe ervaringen en kennis en massa’s enthousiasme.

Educavia partner ZAVO