Over ons

Lanceer nu het luchtvaarttechnisch talent van de toekomst

Groei- en jobmotor

Door de verdubbeling van de luchtvaartactiviteiten in de komende 20 jaar, verdubbelt ook het aantal jobs voor luchtvaarttechnici.

Turbulentie op de talentenmarkt

Er zijn te weinig opgeleide luchtvaarttechnici en een te laag aanbod aan luchtvaartopleidingen om te voldoen aan de vraag van de industrie.

Regio van hoogvliegers

De provincies West-Vlaanderen en Noord-Brabant beschikken samen over een schat aan kennis en competenties. Bovendien is Vlaams-Brabant het zwaartepunt van de MRO-activiteit in Vlaanderen.

Wij zijn de wind onder de vleugels

Blended Learning

Educavia zet in op innovatieve lesmethodes, met een cruciale rol voor de ontwikkeling en integratie van e-learning modules en online leerplatformen.

Voor op de tijd

We leiden de studenten op met de modernste technologieën: elektrisch aangedreven vliegtuigen, Virtual Reality, demolabs voor composieten en additieve productie, …

Niveau 5

Dankzij een modulaire ‘niveau 5-opleiding’ worden werknemers en werkzoekenden die een carrièreswitch ambiëren, aangemoedigd om de overstap naar de luchtvaartsector te maken.

Part 66 / 147

De opleidingen kaderen binnen de Part 66/147 regelgeving, waardoor de luchtvaarttechnici overal binnen de Europese grenzen aan de slag kunnen.

Vlaggenschip

De werkgroepen Communicatie en Promotie verhogen de naamsbekendheid en de aantrekkelijkheid van de sector en de opleidingen.

Hier willen wij landen

Elk jaar vormen we 500 studenten uit het reguliere onderwijs en 7.000 werknemers in de MRO bedrijven met onze hervormde en ook nieuwe opleidingstrajecten en -structuren.

Educavia staat bekend als het kenniscentrum bij uitstek voor luchtvaart technische opleidingen en verhoogt de aantrekkelijkheid van de MRO-sector en de specifieke opleidingen in het onderwijs.